Мінприроди закликав активніше користуватися електронною картою сміттєзвалищ

25 Жовтня, 2017
Posted in Новини
25 Жовтня, 2017 admin

Мінприроди закликав активніше користуватися електронною картою сміттєзвалищ

За рік роботи сервісу прибрано майже 35% сміттєзвалищ, дані про наявність яких були зазначені на карті.

Загалом за час роботи сервісу надійшло більше 1800 звернень.

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак закликав громадян активніше користуватися електронним сервісом www.ecomapa.gov.ua та скачувати відповідні мобільні додатки.

Як повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів, за рік роботи сервісу прибрано майже 35% сміттєзвалищ, дані про наявність яких були зазначені на карті.

Загалом за час роботи сервісу надійшло більше 1800 звернень, з них через мобільний додаток – 726.

«Осінній період – чудова пора для прибирання сміття і підготовки парків, скверів, берегів річок і озер до зими. Кожне ваше звернення зменшує кількість смітників в Україні та робить нашу країну чистішою. Важливо, що занесені на мапу дані – це реальна можливість отримати точні геокординати місцезнаходження звалищ. Завдяки такій технології база даних сміттєзвалищ не переписується з року в рік, як це було раніше. А отримані достовірні дані допомагають фахівцям розуміти морфологію сміття, що пришвидшує процес його утилізації», – сказав міністр.

Семерак також відзначив, що в осінній період кількість звернень суттєво збільшилася. Так, лише за вересень-жовтень надійшло 635 звернень.

За цей період активно працювали над утилізацією сміттєзвалища представники обласної влади Київської, Харківської, Дніпропетровської та Миколаївської областей.

Серед найпасивніших – Запорізька, Івано-Франківська, Одеська, Полтавська, Херсонська області та м. Київ.

У Мінекології нагадали, що електронний сервіс сміттєзвалищ був запущений у роботу рік тому. Скориставшись інтерактивною мапою або мобільним додатком до неї, громадяни можуть повідомити про виявлені звалища.

Також у відомстві відзначили, що сервіс «Інтерактивна мапа сміттєзвалищ» контролюється протокольним дорученням Кабінету міністрів №36 від 8 вересня 2016 року. Відповідно до цього документу, місцеві органи влади зобов’язані в місячний строк ліквідовувати стихійні сміттєзвалища.

Фото УНИАН
Джерело: https://ecology.unian.ua