????????В Україні запустили новий мобільний екододаток: роби «зелені» вчинки – отримуй призи

12 Квітня, 2018
Posted in Новини
12 Квітня, 2018 admin

????????В Україні запустили новий мобільний екододаток: роби «зелені» вчинки – отримуй призи

Мобільний додаток “Кліматичні краплі” відстежує та винагороджує екологічно-дружні вчинки громадян з метою захисту довкілля та клімату планети. «Зелені» вчинки учасників платформи відстежуються та переводяться в електронні бали, з подальшим їх обміном на знижки, бонуси та інші інструменти лояльності партнерів платформи.

Кожен бал, що має назву “Кліматична крапля” – це 1 кг парникового газу СО2, який не потрапляє до атмосфери внаслідок екологічних дій учасників платформи. Така людина є “Джерелом” скорочень викидів парникових газів і протягом року може утворити 500 і більше “Крапель”.

Партнери платформи – екологічно-свідомі підприємства у сфері торгівлі, розваг, ІТ, житлово-комунальних послуг, тощо – приймають від “Джерел” “Кліматичні Краплі” в обмін на знижки, бонуси та інші інструменти лояльності. Такі підприємства в рамках платформи ми назвали “Озерами”.

В перспективі “Озера” можуть отримати можливість реалізувати частину накопичених “Крапель” вуглецевим фондам, іншим компаніям чи окремим особам у рамках національної та світової боротьби із змінами клімату. Такі фонди в рамках платформи називаються “Морями”.

Наразі “Кліматичні Краплі” нараховуються за пересування на велосипеді, висаджування дерев, роздільний збір відходів, заходи з енергозбереження в будівлях та генерацію “зеленої” електроенергії.

Розрахунок скорочень викидів парникових газів здійснюється на основі міжнародно-визнаних методологічних підходів із врахуванням багаторічного досвіду нашої компанії у сфері обрахунку вуглецевих викидів.

Планується, що вже в 2018 році кількість учасників платформи сягне 50 000 осіб, а обсяг “Крапель” у платформі становитиме 25 000 000 одиниць, що свідчитиме про скорочення викидів парникових газів на 25 000 тон.

Платформа “Кліматичні Краплі” працює на основі технології розподіленого реєстру (блокчейн) з використанням серверів Microsoft Azure.

Для участі в платформі потрібно встановити додаток за посилання нижче, зареєструватись та почати генерувати або приймати “Кліматичні Краплі”. У разі виникнення питань просимо звертатися до розділу “Поширені запитання”.

Завантажити додаток з Play Market.