У Києві встановлюватимуть контейнери для небезпечного сміття

16 Січня, 2018
Posted in Новини
16 Січня, 2018 admin

У Києві встановлюватимуть контейнери для небезпечного сміття

Місто придбало 140 контейнерів для небезпечних відходів і планує розширювати мережу точок роздільного збору сміття.

Про це повідомляє телеканал «Київ» з посиланням на заступника голови КМДА Петра Пантелеєва.

У Києві незабаром розпочнуть встановлення контейнерів для небезпечних відходів – відпрацьованих акумуляторів, ламп, термометрів, а також планують поступово збільшити кількість баків для роздільного збору сміття.

«На сьогодні в столиці 11,8 тисячі контейнерів для збору відходів. Із них 2,7 тисячі – для роздільного збору. У планах міста щороку збільшувати кількість контейнерів для пластику, паперу, скла тощо, а паралельно – додавати кількість автомобілів для вивезення роздільних відходів. Не повинно бути профанації, коли при наявності кількох сміттєвих баків все скидається в один сміттєвоз і вивозиться на полігон. Треба забезпечити одночасно процес закупівлі ресурсу та підвищення прихильності самих киян до роздільного збору», – наголосив чиновник..

Петро Пантелеєв зауважив, що Київ цього року розпочинає перший в Україні конкурс на визначення організацій, що займатимуться будівництвом підприємств, які перероблятимуть відходи.

«Конкурс проводитиметься за стандартами, критеріями та правилами, які сьогодні запроваджує Європейський банк реконструкції та розвитку, міжнародні фінансові корпорації, а також Європейський інвестиційний банк», – сказав він.

Представник КМДА нагадав, що столична влада взяла на себе завдання закриття та забезпечення рекультиваційного утримання полігону № 5: навіть після того, як полігон буде закритий, місто подбає про екологічно безпечне утримання цього складного об’єкта.

Джерело: https://kievtv.com.ua