Лише 16 країн світу скоротили до цільових рівнів свої викиди

30 Жовтня, 2018 admin

Лише 16 країн світу скоротили до цільових рівнів свої викиди

Лише 16 країн світу скоротили свої викиди до рівнів, необхідних, щоб уникнути катастрофічних змін клімату.

У новій доповіді кліматологи попередили про розбіжності між обіцянками, що були зроблені під час підписання Паризької кліматичної угоди, та внутрішніми цілями, закріпленими законом, – інформує видання Independent.

Міжурядова група з питань зміни клімату раніше цього місяця оприлюднила попередження про катастрофічні наслідки зміни клімату у разі відсутності дій щодо скорочення викидів протягом наступного десятиліття.

Автори останньої доповіді рекомендують країнам встановити чіткі плани щодо того, як вони будуть скорочувати кількість парникових газів, що надходять в атмосферу.

«У нас є 12 років на те, щоб вжити узгоджених дій для уникнення катастрофічних наслідків зміни клімату. І нам потрібно знати, що ми збираємося робити протягом найближчих шести місяців, найближчі два роки, протягом наступних 12 років», – пояснила д-р. Міхал Нахмані з Науково-дослідного інституту Грантем з питань зміни клімату та навколишнього середовища. «Отже, потрібно встановити чіткі цілі, щоб знати, що ви на шляху до їх досягнення».

Загалом, 157 країн підтримали положення, зазначені у Паризькій кліматичній угоді.

Проте, варто зазначити, що ці обіцянки повинні знайти своє відображення у внутрішніх зобов’язаннях та політиці щодо відновлюваної енергетики, екологічного транспорту та сталого розвитку сільського господарства.

Аналіз, проведений д-р Нахмані та Емілі Манган з Інституту світових ресурсів, показав, що країни не бажають втілювати власні ж обіцянки у своїй національній політиці.

Наразі лише 58 країн (з 157) узгодили свої зобов’язання з економічними цілями щодо скорочення викидів, і лише 16 з них фактично вжили конкретних дій для їх скорочення.

Джерело: ZIK.UA

, ,