Незаконна порубка дерев на 6,6 млн грн збитків

7 Травня, 2022
Posted in Новини
7 Травня, 2022 admin

Незаконна порубка дерев на 6,6 млн грн збитків

До суду направлено обвинувальний акт відносно 7 посадових осіб одного з державних лісомисливських господарств Львівської області, які організували злочинну групу для незаконної порубки дерев на ввірених їм територіях, інформує сайт ДБР. 

Слідчими ТУ ДБР у місті Львові встановлено, що лісничий організував і очолив злочинну групу, до якої залучив свого помічника та ще 5 майстрів лісу.
За даними слідства, в період другої половини 2019 року – першої половини 2020 року дана організована злочинна група незаконно вчинила порубку дерев різних порід на ввірених їм ділянках лісництва чим спричинили шкоду на загальну суму понад 6,6 млн грн.

Крім того, задокументовано факти вчинення даними посадовими особами службового підроблення офіційних документів, з метою приховування вищевказаної незаконної діяльності.

Таким чином, посадові особи обвинувачуються у:

  • незаконній порубці лісу, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 КК України);
  • перевищенні службових повноважень працівником правоохоронного органу, яке спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України);
  • службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Львівська обласна прокуратура, оперативний супровід — УСР у Львівській області ДСР Нацполіції.