Сільське господарство – найбільша жертва зміни клімату

2 Січня, 2021
2 Січня, 2021 admin

Сільське господарство – найбільша жертва зміни клімату

Як показало опитування, українці переживають через глобальне потепління, пише agro.24tv.ua.

Українська кліматична мережа провела соціологічне дослідження “Зміна клімату та кліматична адаптація”. Згідно з його результатами, найбільше від зміни клімату страждають сільське господарство, лісові та водні ресурси.

Результати опитування на Західній Україні продемонстрували, що жителі Рівненської та Івано-Франківської областей (85% і 83%) найбільшою жертвою від змін клімату вважають сільське господарство. Цікаво, що їх частка у загальному виробництві продукції сільського господарства у 2018 році становила лише 2,7% та 2,3%.

Понад половина (55%) респондентів Івано-Франківської області вважають, що водні ресурси вичерпуються від зміни клімату, хоча влітку цього року ця область найбільше постраждала від паводків і підтоплення.

Українці відзначають, що необхідно збільшити площі зелених зон і розробити нові правила та методики озеленення населених пунктів. Окрім того, варто реконструювати старі каналізаційні системи, збудувати нові стоки та резервуари для збирання дощової води.

Також опитування показало – держава повинна здійснювати контроль розорювання земель та осушення боліт місцевими фермерами, збільшити штрафи за порушення природоохоронного законодавства, ввести моніторинг викидів і зобов’язати підприємства скорочувати викиди парникових газів.