Старосамбірський Галсільліс незаконно вирубав ліс на мільйон гривень

22 Грудня, 2020
Posted in Новини
22 Грудня, 2020 admin

Старосамбірський Галсільліс незаконно вирубав ліс на мільйон гривень

З 11 до 17 грудня на території Старосамбірського “Галсільлісу” було вирубано дерева на 937 тисяч гривень, інформує varianty.

За словами голови Державної екологічної інспекції Андрія Мальованого, лише з 11 до 17 грудня цього року Держекоінспекція виявила понад 8 мільйонів гривень збитків за порушення природоохоронного законодавства.

Зокрема, значних збитків завдав Старосамбірський ДЛГП ОКС ЛГП “Галсільліс”, який здійснив вирубку дерев на 937 тисяч гривень. Загалом по всій території України за цей період працівники Держекоінспекції провели 534 перевірки та склали 548 протоколів про адміністративні правопорушення.

“Найбільшої шкоди природному середовищу завдали факти незаконних вирубок та засмічення земель. У разі несплати збитків згаданими суб’єктами господарювання ДЕІ буде стягувати кошти у судовому порядку”, – підкреслив Андрій Мальований.

Зазначимо, наприкінці жовтня поблизу села Волошиново в урочищі “Гнила”, що на території Старосамбірського ДЛГП ЛГП “Галсільліс”, екологи виявили незаконну вирубку 84 дерев.

Додамо, минулоріч на території Львівської області загинуло 441 га лісів. Основними причинами загибелі лісових насаджень назвали вплив несприятливих погодних умов та пошкодження шкідливими комахами й хворобами, однак немає жодної згадки про незаконні вирубки.