На Прикарпатті планують будувати завод, де перероблятимуть 130 тисяч тонн сміття на рік

9 Грудня, 2020
Posted in Сміття
9 Грудня, 2020 admin

На Прикарпатті планують будувати завод, де перероблятимуть 130 тисяч тонн сміття на рік

ТОВ «Підзембудкомунікації» подав до Єдиного реєстру ОВД повідомлення про плановану діяльність – будівництво сміттєпереробного комплексу у Коломиї, про це пише Курс.

Підприємство планує створити сучасний комплекс з приймання, сортування, переробки, утилізації, складування та захоронення твердих побутових відходів та деяких промислових відходів екологічно безпечним методом. Потужність сміттєпереробного комплексу передбачена до 130 тисяч тонн ТПВ в рік.

Комплекс функціонуватиме на території міського сміттєзвалища і отримуватиме всі ТПВ, які поступатимуть з Коломиї та району в радіусі 40 км. Це ділянка площею 11,5 га на вулиці Шарлая. Як альтернативу розглядають ділянку площею 8,00 га, що розташована в північно-західній частині міста Коломия на землях сільськогосподарського призначення.

Комплекс складатиметься з адміністративно-побутового корпусу, вагової, контрольно-пропускного пункту, гаража з майстернями, складу будівельних матеріалів. На території буде артезіанська свердловина, резервуар питної води, очисні споруди, дороги та проїзди, сортувальна станція, контрольно-дезінфікуюча зона.

Побутові стоки від адміністративного корпусу збиратимуться у вигрібній ямі і періодично вивозитимуться на очисні споруди спеціалізованим автотранспортом. На об’єкті працюватиме 12 осіб.

Протягом 20 днів громадськість може надати зауваження і пропозиції до планованої діяльності до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України за адресою: 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, контактна особа: Тіщенкова Марина Олегівна – Директор департаменту екологічної оцінки та контролю (e-mail: OVD@mepr.gov.ua ), тел./факс. (044) 206-31-40 та 248-23 43.

ТОВ «Підзембудкомунікації» орендує ділянку в Коломиї, на якій хоче будувати сміттєпереробний комплекс, з 2010 року. Підприємство зареєстроване у 2006 році у Києві. Його кінцевим бенефіціарним власником та керівником є киянин Олександр Куценко. ТОВ «Підзембудкомунікації» входить до групи енергетичних компаній «Кліар Енерджі», що займаються будівництвом і експлуатацією електростанцій на біомасі, біогазі, вітрі і сонячній енергії, дегазацією та управлінням полігонами, виробництвом власних газогенераторів. До групи також входять виробник фармацевтичної продукції ТОВ «Люм’єр Фарма» та ряд аптек.