В Україні фіксуватимуть екологічні порушення за допомогою аерокосмічної зйомки

12 Листопада, 2020
Posted in ДЕІ
12 Листопада, 2020 admin

В Україні фіксуватимуть екологічні порушення за допомогою аерокосмічної зйомки

У Держекоінспекції вважають, що за допомогою аерокосмічної зйомки також можна буде фіксувати транспорт порушників.

Державна екологічна інспекція відстежуватиме незаконні вирубки лісу і розробки кар’єрів за допомогою аерокосмічної зйомки. Очікується, що вона також зможе фіксувати транспорт порушників, повідомляє прес-служба відомства.

“Державна екологічна інспекція відстежуватиме екологічні правопорушення за допомогою аерокосмічної зйомки”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в рамках співпраці з Державною екологічною академією післядипломної освіти та управління інспекція отримуватиме дані дистанційного зондування Землі, які навчальному закладу надає Національний центр управління та випробувань космічних засобів.

За допомогою аерокосмічних знімків у Держекоінспекції зможуть виявляти незаконні розробки кар’єрів, масові вирубки лісу та інші екологічні порушення; фіксувати транспорт, на якому пересувалися порушники; оцінювати загальну екологічну ситуацію в ретроспективі, порівнюючи знімки за різні періоди; проводити інвентаризацію та оцінку якості земель.

“Це все дозволить Держекоінспекції точніше фіксувати злочини проти навколишнього середовища і швидше знаходити винних. А ретроспективний аналіз допоможе зрозуміти, на яких територіях потрібно проводити посилений контроль”, – зазначено в повідомленні.

У прес-службі додали, що проект моніторингу запускають у пілотному режимі. Однак з часом планують запустити такий аерокосмічний моніторинг на постійній основі.