Влада Києва опрацьовує питання будівництва комплексу з переробки відходів, що передбачатиме і переробку відпрацьованих батарейок – КМДА

28 Серпня, 2020 admin

Влада Києва опрацьовує питання будівництва комплексу з переробки відходів, що передбачатиме і переробку відпрацьованих батарейок – КМДА

Наразі утилізація в Україні неможлива через відсутність потужностей.

Київ опрацьовує питання будівництва переробного комплексу, який також передбачатиме безпечну утилізацію відпрацьованих батарейок і поводження з хімічними відходами, повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

«Кілька місяців тому спільно з комунальним підприємством «Київкомунсервіс» відправили першу партію батарейок на переробку до Румунії. Зібрали та відвантажили понад 70 тонн. На жаль, утилізувати такі відходи в Україні ми не можемо, оскільки немає відповідних потужностей. Тому спільно з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України обговорюємо створення такого стратегічно важливого об’єкту, що буде спрямований на поводження з хімічними відходами», – зазначив Пантелеєв під час «прямої лінії» в «КП в Україні», повідомляє в середу пресслужба КМДА.

За його словами, це перший в Україні випадок, коли місто Київ і муніципальне підприємство зібрало і вивезло за межі країни таку кількість батарейок. І в цьому напрямі столиця планує працювати більш системно.

,