Воднева енергетика може стати драйвером для сталого економічного розвитку України

4 Серпня, 2020
4 Серпня, 2020 admin

Воднева енергетика може стати драйвером для сталого економічного розвитку України


Потенціал та шляхи розвитку водневої енергетики в Україні обговорили заступник Міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков, т.в.о. Голови Держенергоефективності Костянтин Гура із представниками Європейської економічної комісії ООН (UNECE)  та Програми розвитку ООН (UNDP).

Водень – це той напрям енергетики, який буде відігравати ключову роль у розвитку «чистої», безвуглецевої та процвітаючої економіки. Тому до цієї теми прикута увага всього світу.

ЄС вже виділив Україну одним із партнерів у розвитку своєї Водневої стратегії та заохочує долучитися до Альянсу чистого водню.

Маючи значний потенціал для виробництва водню та інфраструктуру для його транспортування, українська сторона налаштована на співпрацю, результат та взаємовигідний успіх.

Усвідомлюючи актуальність теми, Міненерго із Держенергоефективності розпочинають співробітництво із партнерами щодо розвитку цього напряму.

Представники UNECE підтвердили переваги використання водню для декарбонізації цілого ряду секторів, зокрема енергетики, промисловості, транспортного сектору та посилення енергетичної безпеки.

За підсумками наради сторони домовилися із UNECE та UNDP розглянути можливості спільної розробки дорожньої карти розвитку сфери виробництва та використання водню в Україні із врахуванням міжнародного досвіду та стандартів.

,