Під Львовом будують заводи з переробки відходів тваринництва

17 Червня, 2020 admin

Під Львовом будують заводи з переробки відходів тваринництва

У місті Буськ, що на Львівщині, будують заводи з переробки відходів тваринництва повного циклу. До того ж це буде ще й перший в Україні завод з виробництва високопротеїнових кормових добавок та тваринних жирів, пише SEEDS.org.ua  за інформацією НВ. 

Завод забезпечить до 100 робочих місць і зможе переробляти більше 220 тонн сировини, видаючи 90 тонн готової продукції на добу. Запустила проєкт група компаній “Ефективні інвестиції” спільно з нідерландськими партнерами.

“Ми плануємо запускати завод у м. Буськ у дві черги. Перша черга — в першому кварталі 2021 року. Друга — до кінця наступного року. Думаю, що коли підприємство вийде на свої максимальні показники, воно буде найбільшим у Східній Європі, перевершуючи аналоги в Польщі, Білорусі та Румунії.

Для України це ще й вирішення колосальних проблем. Україна, напевно, остання аграрна країна в світі, де такої індустрії немає. Є тільки невеликі локальні рішення, які виробники створюють для себе, та старі, побудовані ще в радянські часи, ветеринарно-санітарні заводи, які сьогодні своєї функції не виконують”, – розповів Ігор Ліскі, голова наглядової ради групи компаній “Ефективні інвестиції”.

“Лише за офіційними даними за рік Львівська область виробляє 72 тис. тон відходів тваринництва. І я думаю, що це занижені цифри, адже за утилізацію потрібно платити. Але в регіоні немає жодного підприємства, яке було б здатне правильно ці обсяги переробити”, – додав експерт.

,