Ініціатива: 1 трильйон дерев

8 Квітня, 2020
8 Квітня, 2020 admin

Ініціатива: 1 трильйон дерев

1t.org – глобальної ініціативи Всесвітнього економічного форуму з висадки на планеті трильйона дерев.

“Один трильйон дерев” є продовженням програми ООН “Посадити мільярд дерев”, проголошеної у 2006 році. У листопаді 2007 року ООН оголосила, що мета цієї ініціативи була виконана.

Швейцарські вчені представили доповідь, присвячену боротьбі з глобальним потеплінням.  Відштовхуючись від вкладу, який дерева вносять в очищення атмосфери, фахівці спочатку підрахували їх кількість і на основі цього спрогнозували, скільки ще дерев потрібно для того, щоб знизити вміст в повітрі вуглекислого газу до безпечного рівня.

Підрахунок проводився за допомогою супутникових даних і наземної зйомки.  З’ясувалося, що на Землі росте близько трьох трильйонів дерев, які витягають 400 гігатонн вуглекислого газу.  При цьому існує величезна кількість порожніх ділянок, придатних до висадки саджанців: місце знайдено для 1,2 трильйона нових дерев.  І якщо дерев стане на третину більше, ніж зростає зараз, то з атмосфери будуть додатково виведені ще сотні гігатонн вуглекислоти – стільки, скільки людство виробляє за 10 років.

,