Світовий океан можливо відновити від забруднення до 2050 року — вчені

3 Квітня, 2020 admin

Світовий океан можливо відновити від забруднення до 2050 року — вчені

Міжнародна команда науковців заявила, що до 2050 року Світовий океан можна відновити від забруднення, зокрема це допоможе врятувати популяцію морських тварин і середовища для їхнього існування.

Про це повідомляє Громадське.

Вчені з Саудівської Аравії, США, Чилі, Франції, Австралії, Канади, Німеччини та Великої Британії зазначили, що люди експлуатували Світовий океан століттями, але наслідки людської діяльності стали зрозумілі лише за останні 50 років.

Так, рибу та інших морських тварин виловлювали допоки види не вимирали, а розливи нафти забруднювали середовища для існування тварин. Наразі на існування морських тварин впливає глобальне потепління: океани нагріваються і стають більш кислотними. Зокрема через це втрачають колір коралові рифи.

Науковці вважають, що Світовий океан стійкий до людської діяльності. Так, у 2000 році 18% морських видів були під загрозою вимирання, у 2019 році таких вже 11,4%.

Вчені пропонують у першу чергу відновлювати солончаки, мангрові ліси, морські рослини, водорості, коралові рифи, устричні рифи, а також контролювати рибальство та кількість пластикових відходів.

Також науковці заявили, що заходи для відновлення Світового океану щорічно коштуватимуть 10-20 мільярдів доларів.

,