Досліджено 76 способів зупинки зміни клімату на планеті

19 Березня, 2020
19 Березня, 2020 admin

Досліджено 76 способів зупинки зміни клімату на планеті

Нова доповідь Project Drawdown, яку представили дослідники з восьми країн світу, являє собою всеосяжний аналіз наявних рішень для розв’язання проблеми зміни клімату, заснований на роботі вчених з усього світу в багатьох секторах — від економістів до кліматологів.

Мета некомерційного проекту Drawdown — направити людство в таке майбутнє, де рівень парникових газів в атмосфері стане знижуватися, в якому ми вилучимо з атмосфери CO2 та метан, і припинимо її отруювати, спалюючи викопне паливо, передає ecotech.news.

За оцінками Project Drawdown, 76 способів зупинки змін клімату позначених у доповіді, дозволять заощадити до 144 трильйонів доларів, які в майбутньому підуть на подолання наслідків від зміни клімату. Хоча початкові витрати можуть скласти до 26,2 трильйона доларів — це дозволить людству досягти найнижчого рівня викидів вуглекислого газу вже до середини 2040-х років.

«Ми виявили, що близько вісімдесяти вже наявних рішень для розв’язання проблеми зміни клімату буде досить, щоб в період між 2040 та 2060 роками домогтися скорочення змін клімату. Все залежить від того, наскільки рішуче ми будемо діяти», — заявив співавтор доповіді кліматолог Джонатан Фоулі.

У доповіді також підкреслюється важливість не тільки збереження рівня викидів вуглецю, а й захист екосистем та зміну методів ведення сільського господарства. У ньому також зазначається, що існують і інші ефективні рішення, які ми часто не беруться до уваги — скорочення харчових відходів та надання жінкам в країнах, що розвиваються, кращого освіти та доступу до охорони здоров’я, що дозволить знизити надмірне дітонародження.