В уряді Австрії створили коаліцію консерваторів і “зелених”

2 Січня, 2020
Posted in Новини
2 Січня, 2020 admin

В уряді Австрії створили коаліцію консерваторів і “зелених”

Уперше ліволіберальна партія австрійських “зелених” входитиме до складу уряду.

Австрійська Народна партія на чолі з 33-річним Себастіаном Курцем погодилися сформувати коаліційний уряд з “зеленими” після декількох місяців переговорів.

Про це повідомляє LB з посиланням на  Бі-бі-сі.

Відзначають, що вперше ліволіберальна партія австрійських “зелених” входитиме до складу уряду.

У 2017-2019 роках консерватори вже створювали коаліцію з ультраправою проросійською Партією свободи, поки скандал “Ібіцагейт” не призвів до падіння уряду. Коаліція ÖVP і FPÖ розпалася навесні 2019 року після того, як у ЗМІ потрапив відеозапис, який компрометує правих. На ньому тодішнього віцепрем’єра і голову FPÖ Хайнца-Крістіана Штрахе було зафіксовано з імовірною заможною росіянкою, яка пропонувала гроші та підтримку на виборах в обмін на відповідні послуги.

У результаті скандалу всі міністри від FPÖ пішли у відставку, а в країні було призначено дострокові вибори.

Нагадаємо, на виборах у вересні партія Курца зайняла перше місце, але не мала більшості в парламенті. Курц знову повинен зайняти посаду канцлера, на якій працював до травня 2019 року, і знову буде наймолодшим головою уряду в світі.

Лідер “Зелених” Вернер Коглер, якому прогнозують посаду віцеканцлера, вже заявив, що Австрія повинна стати європейським лідером із захисту навколишнього середовища і боротьби зі змінами клімату.