5 мікроелементів, які захищають від шкідливого впливу забруднення повітря

23 Грудня, 2019
23 Грудня, 2019 admin

5 мікроелементів, які захищають від шкідливого впливу забруднення повітря

Забруднення повітря являє собою зростаючу загрозу для здоров’я, особливо у великих містах. Всесвітня організація охорони здоров’я заявляє, що “4,2 мільйона осіб на рік помирають в результаті забруднення атмосферного повітря”. На щастя, є кілька простих способів захисту, які кожен може зробити, щоб захистити клітини від забруднення повітря.

Найпоширеніші проблеми зі здоров’ям, викликані забрудненням повітря, включають астму, пневмонію, хронічні інфекції легенів, серцево-судинні захворювання, рак легенів та гострі респіраторні інфекції у дітей.

Вітаміни групи В

Вітаміни групи В допомагають підтримувати функції клітин, які відновлюють пошкодження ДНК. Тобто, ці вітаміни підтримують хімічні процеси клітинної регенерації. Пошкодження ДНК токсинами може бути надзвичайно руйнівним, і вітаміни групи В можуть допомогти компенсувати це.

Вітамін С

Вітамін С має багато переваг, включаючи зміцнення імунної системи, захист серцево-судинної системи, регулювання холестерину, захист кровоносних судин і синтез колагену. Крім того, вітамін С є потужним антиоксидантом і “поглиначем” вільних радикалів. Це допомагає зменшити запалення, яке є причиною багатьох хвороб і проблем зі здоров’ям.

Вітамін Е

Вітамін Е є ще одним ефективним борцем з вільними радикалами, і корисний для людей, що піддаються забрудненню повітря. Комбінація вітамінів С і Е створює потужний бар’єр проти токсичності від забруднення повітря.

Омега-3 жирні кислоти

Омега-3 жирні кислоти в харчових добавках мають протизапальну дію. Вони зміцнюють здоров’я серця і допомагають компенсувати збиток, який може завдати забруднення повітря.

З’єднання сульфорафана

Ці фітохімічні речовини містяться в овочах хрестоцвітих, включаючи броколі, цвітну капусту, брюссельську капусту. Сульфорафан має антиоксидантні, протизапальні та детоксикаційні властивості. Ці овочі приносять користь для здоров’я і повинні бути невід’ємною частиною раціону кожної людини.