У Харківській обл. посадовці незаконно вирубали ліс на суму майже 6 млн грн

6 Грудня, 2019
6 Грудня, 2019 admin

У Харківській обл. посадовці незаконно вирубали ліс на суму майже 6 млн грн

В Харківській області службові особи ДП “Балаклійське лісове господарство” вирубали ліс на суму 5,5 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

“Встановлено, що службові особи ДП “Балаклійське лісове господарство” здійснили розтрату ввіреного ним майна, а саме 475 дерев, шляхом їх незаконної вирубки на території вказаного лісового господарства. Внаслідок злочинних дій вказаних осіб державі завдано збитків на суму понад 5,5 млн гривень”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що прокуратура повідомила про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата державного майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, вчинена за попередньою змовою групою осіб) директору державного підприємства, трьом лісничим, двом старшим майстрам лісу та трьом майстрам лісу.

Крім того, ще одному майстру лісу повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 КК України. А іншому майстру лісу повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 191 КК України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу та відсторонення від посад.

Згідно ч. 5 ст. 191 КК України підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Згідно ч. 4 ст. 191 КК України підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Згідно ч. 3 ст. 191 КК України підозрюваному загрожує обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

112