Назар Бекетов взяв участь у Національному форумі «Кліматичні амбіції міст»

29 Листопада, 2019
29 Листопада, 2019 admin

Назар Бекетов взяв участь у Національному форумі «Кліматичні амбіції міст»

28−29 листопада мери українських міст, члени уряду, науковці, громадські діячі й кращі практики Європи зібрались у Львові на Національний форум «Кліматичні амбіції міст», аби спільно вирішувати, як містам жити в нових кліматичних умовах, у заході взяв участь заступник голови правління ГО «Всеукраїнська організація «Зелений Фонд. Подолання гуманітарних та екологічних катастроф» Назар Бекетов.

Символічно, що саме 28 листопада, депутати Європарламенту прийняли резолюцію про надзвичайну ситуацію в сфері клімату. Документ прийнятий 429 голосами проти 225. Згідно з резолюцією, Єврокомісія повинна забезпечити, щоб прийняті законодавчі та бюджетні пропозиції відповідали цілям Паризької кліматичної угоди щодо обмеження глобального потепління до 1,5 °C.
Зменшити вплив на клімат і адаптуватися до тих змін, які вже стали невідворотними — завдання, яке доведеться вирішувати усім українським містам.

В світі є чимало прикладів успішного сталого розвитку міст — це коли мешканцям живеться комфортно, економіка розвивається, а довкілля не страждає. Це реально і в Україні.

Скажімо, чотири міста вже заявили про те, що до 2050 року перейдуть на 100% відновлювальної енергії і мають перші результати, якими й поділяться на заході”, — зазначають організаторів. Про свій досвід також розкажуть представники міст Європи та Америки. До того ж, Львів відвідали представники міжнародних організацій та фінансових установ, готові надати технічну та фінансову підтримку українським містам, які переходять на ВДЕ (відновлювальні джерела енергії).

Програма заходу:
http://uaclimaforum.org/