Голова Комітету О.Бондаренко зустрівся з представниками Європейського Комісії в Україні з метою забезпечення подальшого розвитку у взаємовідносинах між ЄС та Україною у сфері покращення екологічної ситуації.

1 Жовтня, 2019
1 Жовтня, 2019 admin

Голова Комітету О.Бондаренко зустрівся з представниками Європейського Комісії в Україні з метою забезпечення подальшого розвитку у взаємовідносинах між ЄС та Україною у сфері покращення екологічної ситуації.

30 вересня 2019 року відбулася робоча зустріч Голови Комітету з питань екологічної політики та природокористування, народного депутата України Олега Бондаренка та інших членів Комітету  з представниками Європейської комісії в Україні. У зустрічі взяли участь пан Йоганнес Баур, перший радник, керівник відділу Програм зовнішньої допомоги Економічної співпраці, енергетики, інсраструктури та навколишнього середовища, інші представники Європейської делегації, заступник Міністра енергетики та захисту довкілля, а також низка громадських організацій, йдеться на офіційній сторінці Олега Бондаренка в соціальні мережі Facebook.

Метою обговорення було покращення екологічної ситуації в Україні, а також забезпечення подальшого розвитку співробітництва між представниками Єврокомісії  в Україні та Урядом у сфері імплементації українського законодавства відповідно до директив ЄС, які визначено в Угоді про Асоціацію між Україною та ЄС.

Пан Баур проінформував депутатів та учасників зустрічі про пріоритети співпраці Україна-ЄС в галузі захисту довкілля. Також були широко обговорені пріоритетні плани роботи Комітету та новоствореного Міністерства енергетики та захисту довкілля. Голова Комітету Олег Бондаренко серед головних напрямків роботи визначив подальшу імплементацію директив  ЄС (зокрема, удосконалення законів « Про оцінку впливу на довкілля» та « Про стратегічну екологічну оцінку»); запровадження дієвого законодавства щодо управління відходами (прийняття рамкового закону «Про управління відходами» та двох законів щодо відходів (стосовно відпрацьованих батарейок, електронного та електротехнічного обладнання, а також закону «Про тару і упаковку»; створення ефективної системи екологічного контролю та нагляду; проведення реформи у сфері природокористування: лісової, водної галузей та надрокористування.

Наприкінці зустрічі пан Баур подякував Голові Комітету Олегу Бондаренку за надання пріоритетних дій Комітету та висловив готовність до співпраці між Україною та ЄС у сфері наближення екологічного законодавства України до законодавства ЄС та його  розвиток і поглиблення.