Британія повністю припинить викиди парникових газів до 2050 року

13 Червня, 2019
13 Червня, 2019 admin

Британія повністю припинить викиди парникових газів до 2050 року

Уряд Великої Британії ухвалив оновлену кліматичну стратегію, якою передбачено повне припинення викидів парникових газів в атмосферу до 2050 року.

Про це повідомляє BBC, інформує Громадське.

У кліматичній стратегії, що діяла у Британії раніше, передбачалось скорочення викидів парникових газів на 80%, однак уряд країни вирішив оновити стратегію, зробивши її ще більш радикальною.

Зазначається, що скорочення парникових газів в оновленій стратегії називають «скороченням до чистого нуля». Це означає, що у 2050 році ті викиди парникових газів, які скоротити все ж не вдасться, будуть компенсовувати висадками нових дерев або абсорбуванням парникових газів з атмосфери.

«Британія провела світ до багатства через викопне паливо у часи Індустріальної революції, тож це логічно, щоб Британія повела світ в протилежному напрямку», — повідомила прем’єрка Великої Британії Тереза Мей, коментуючи нову стратегію.

За розрахунками, наведеними у новій стратегії, якщо решта країн світу підуть тим же шляхом, який обрала Британія, то існує 50% ймовірність того, що середня температура не підніметься на критичних 1,5 градуса за Цельсієм. Останній показник вважають незворотною точкою для небезпечних змін клімату.

«Зараз настав час йти ще далі та ще швидше у питаннях збереження довкілля для наших дітей. Ми мусимо повести світ до чистішої та зеленішої форми зростання», — додала Мей.

Нагадаємо, що на початку травня 2019 року Британія прожила цілий тиждень без використання ТЕС, які для виробництва електроенергії спалюють вугілля. Це сталося вперше з 1882 року.

Раніше повідомлялось, що до 2030 року третину електроенергії у Британії мають виробляти вітряки.

Як повідомлялося, у Великій Британії вперше обсяг енергії, видобутої з альтернативних джерел, перевершив видобутий з традиційних джерел.

Напередодні в ООН повідомляли, що для уникнення кліматичної катастрофи світу необхідно інвестувати щонайменше 2,4 трильйона доларів на рік у «зелену» енергетику до 2035 року, а також повністю відмовитися від ТЕС до 2050 року.