Нью-Йорк і Шанхай затопить: вчені дали прогноз найгіршого сценарію глобального потепління

24 Травня, 2019 admin

Нью-Йорк і Шанхай затопить: вчені дали прогноз найгіршого сценарію глобального потепління

Вчені прогнозують, що протягом наступних 80 років планета нагріється на п’ять градусів Цельсія, пише УНІАН.
Міжнародна група вчених дала прогноз найгіршого сценарію глобального потепління, внаслідок якого можуть бути затоплені території, на яких проживає 187 мільйонів осіб. Під загрозою опиняться такі великі міста, як Нью-Йорк і Шанхай. Про це повідомляє видання Science Alert.
Зазначається, що внаслідок танення льодовиків почнеться міграційна криза, яка може призвести до воєн і інших лих.

Згідно зі сценарієм вчених, протягом наступних 80 років планета нагріється на п’ять градусів Цельсія, при цьому рівень моря підніметься на два метри. Це більш ніж у два рази перевищує оцінки ООН, які передбачають підвищення рівня моря до 2100 року на 97 сантиметрів у тому випадку, якщо викиди вуглецю продовжать рости.

Затоплення прибережних територій призведе до втрати 1,8 мільйона квадратних кілометрів суші, що перевищує площу Франції, Німеччини, Іспанії і Великобританії. При цьому велика частина втрачених земель буде частиною критично важливих регіонів, де виробляються продукти харчування.

Згідно з дослідженням, в цьому випадку понад 2,5 відсотка всього населення Землі будуть змушені переселятися в інші місця. Число кліматичних біженців буде приблизно у 200 разів більше, ніж число прибулих в країни Європейського союзу з Близького Сходу під час міграційної кризи, що почалася у 2015 році. Це призведе до серйозних соціальних потрясінь і воєн.

,