Де в Києві найбрудніше повітря?

22 Травня, 2019
22 Травня, 2019 admin

Де в Києві найбрудніше повітря?

Центральна геофізична обсерваторія ім. Б. Срезневського провела щомісячне обстеження на забруднення атмосферного повітря у столиці.

Спостереження за станом забруднення атмосферного повітря у Києві в квітні проводились на 16 постах,і загалом по місту характеризувався, як високий. Визначався вміст чотирьох забруднювальних речовин, другого та третього класу небезпеки: діоксиду азоту, оксиду азоту, формальдегіду та діоксиду сірки.

За результатами спостережень минулого місяця найбільш забрудненими у столиці були площі Деміївська і Перемоги та проспект Перемоги (поблизу метро Святошин). Високим рівнем забруднення характеризувались також райони вулиць Каунаської, Семена Скляренка, Бессарабської площі, вулиць Академіка Стражеска, Олександра Довженка (поблизу метро Шулявка), Оболонського проспекту та бульвару Лесі Українки.

Підвищений рівень забруднення повітря фіксувався на Гідропарку, вулицях Інженера Бородіна і Попудренка.

Низьким забрудненням повітря характеризувався проспект Науки.

Порівняно з березнем 2019 р. рівень забруднення повітря в Києві дещо підвищився за рахунок невеликого зростання вмісту діоксиду і оксиду азоту та фенолу. А от у порівнянні з квітнем 2018 р. навпаки – знизився. Відмічено значне зниження вмісту формальдегіду, деяке зниження – оксиду вуглецю, хлористого та фтористого водню. Поряд з цим у повітрі зафіксовано значне зростання вмісту діоксиду сірки.