Не тільки бджоли: після обробки полів хімікатами почали хворіти селяни

17 Травня, 2019
17 Травня, 2019 admin

Не тільки бджоли: після обробки полів хімікатами почали хворіти селяни

Мешканці Кам’янець-Подільського району після оброблення полів хімікатами почали страждати на алергічні реакції. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила одна із найвідоміших активісток в Кам’янці-Подільському Вікторія Кохановська.

Активістка додала фото постраждалого і назвала компанію, яка, на її думку, винна у заподіяному. До того ж, за словами активістки, обробка поля проводилася вночі без жодних документів, дозволів та попередження.

“УВАГА!!! Алергічна реакція після оброблення полів хімікатами аграріями “Кернел”.

БЕЗ ЖОДНИХ ДОКУМЕНТІВ, ДОЗВОЛІВ… та ПОПЕРЕДЖЕННЯ… представники “Кернел” в ночі, обробляли поля. с. Тарасівка Кам’янець-Подільського району, Хмельницької області.

Чоловік, який зображений на фото… викосив траву, мішок закинув на плечі та поніс годувати тварин… так, як промокла сорочка у зв’язку з погодними умовами, пішов переодягатися і побачив, почервоніння, які з часом переросли в великі піхурі”, – пише активістка.

“Лікарі кажуть, що це алергічна реакція, не можуть дати пояснення, але трапляється це після обробки полів хімікатами… так, як випадки непоодинокі…”, – додає Вікторія Кохановська.

За її словами у четвер, 16 травня оголошено термінові загальні збори громадян села Баговиці та села Тарасівки, Кам’янець-Подільського району.

SEEDS.org.ua за інформацією Facebook Вікторії Кохановської