Дані про забруднення повітря електростанціями по всьому світу будуть доступні онлайн

14 Травня, 2019
14 Травня, 2019 admin

Дані про забруднення повітря електростанціями по всьому світу будуть доступні онлайн

Сучасний світ дедалі більше уваги приділяє екології: Apple робить свої MacBook з 100% переробленого алюмінію, Google створює додатки і інформаційні екологічні кампанії, а WattTime хоче створити онлайн мапу забруднення повітря.

Підозрюю, що про останнє ви майже нічого не чули. Тож зараз маєте нагоду прочитати.

Некомерційна організація WattTime займається ШІ та планує точно відслідковувати забруднення повітря, від кожної електростанції в світі в реальному часі. А потім створити онлайн-мапу, де ці дані будуть доступні усім охочим.

Чому це важливо?

За даними останнього звіту State of Global Air, забруднення повітря є п’ятим найбільшим ризиком глобальної смертності. Це щороку викликає 5 мільйонів ранніх смертей і втрату 147 мільйонів років здорового життя.

Точні данні про забружнення недоступні, а тому суспільство не має підстав блокувати будівництво електростанцій, позиватись проти урядів чи компаній та будь-яким іншим чином регулювати цей аспект нашого життя.

За задумом WattTime будь-яка громадська організація в світі може вийти в Інтернет і на основі он-лайн мапи скласти список найбільш забруднюючих електростанцій у своїй місцевості. Це прибирає багато інформаційних бар’єрів та відкриває можливості для подальшої діяльності.

До того ж, це допоможе розробникам джерел відновлюваної енергетики знайти регіони, де зелені електростанції потрібні найбільше. А незалежна моніторингова група на основі штучного інтелекту від WattTime зможе нарешті припинити взаємні підозри про недостовірні офіціні дані щодо забруднення повітря.

До проекту також долучився google.org (відділ, що займається благодійною та філантропістською діяльністю), профінансувавши проект на суму в 1,7 млн $.