Європа проти пестицидів, а Україна?

10 Травня, 2019
10 Травня, 2019 admin

Європа проти пестицидів, а Україна?

Мережа екологічних та громадських організацій, а зокрема «Nous voulons des coquelicots», «Greenpeace», «Combat-Monsanto», «Campagne Gliphosate», «Générations Futures», «ANV COP21»,  «Amis de la terre», «Attac» та ін. закликають всіх небайдужих до мобілізації в проведенні ГЛОБАЛЬНОГО МАРШУ проти використання пестицидів.

В суботу 18 травня 2019 року  громадяни багатьох країн світу  в сотнях міст збиратимуться для участі у ГЛОБАЛЬНОМУ МАРШІ протесту проти агрохімічної системи, яка є відповідальною за отруєння планети та її нинішніх і майбутніх поколінь.

Тотальне знищення пестицидами природи, як середовища існування, – це шлях до  самознищення людства.

Глобальний Марш проти Bayer / Monsanto (Syngenta, BASF, Dow Chemical, DuPont, ChemChina, Limagrain …) – це можливість колективно денонсувати сільськогосподарську  модель, яка залежить від ГМО-насіння та інтенсивного використання токсичних пестицидів.

Кліматичні та екологічні катастрофи вимагають радикальних змін у сільськогосподарському світі, який не повинен продовжувати надавати перевагу  агрохолдингам, без належної підтримки розвитку органічних фермерських господарств.

Мета Глобального Маршу проти пестицидів (MaM) – це не просто провести короткочасний захід. Ці всі дії спрямовані на те, щоб об’єднати людей спільною метою: засудити агрохімічний бізнес та його численних представників, створити великий всесвітній антипестицидний рух.

Планетарні скандали регулярно вказують нам на наслідки катастрофічного впливу синтетичних пестицидів на здоров’я людини та отруєння навколишнього середовища.           В результаті таких глобальних наслідків відбувається знищення біорізноманіття на Землі та масове вимирання бджіл і природних комах-запилювачів.

Нещодавнє розслідування ЗМІ виявило фальсифіковані наукові дослідження. Це відчайдушна практика агрохімічних транснаціональних корпорацій, які публікують таку інформацію, застосовуючи величезний тиск на міжнародні та європейські інституції (зокрема, EFSA та ECHA).

Протягом багатьох років у Сполучених Штатах тривають судові процеси проти компанії «Монсанто»,  і таких судових справ уже понад 13,4 тис.

Сьогодні люди у світі усвідомлюють масштаби реальної загрози, пробуджуються і активно протестують проти використання синтетичних пестицидів. І саме завдяки зростаючому тиску населення в багатьох країнах світу запроваджують обмеження та заборону на використання високотоксичних пестицидів.

Вже давно досліджено і науково доведено, що існують альтернативи інтенсивному сільському господарству та пестицидам, і настав час запровадження їх у великих масштабах.

Перехід від промислового сільського господарства до екологічного сільського господарства призведе до покращення стану здоров’я населення, збереження довкілля, активізації життя та відновлення родючості грунтів.

Чи готові українці боротися за збереження своєї землі? Чи готові разом з цівілізованими європейцями виходити на марші протесту, відстоювати своє та своїх майбутніх українських поколінь право на безпечне для життя та здоров’я довкілля?

Не будь байдужим! Від твоєї позиції залежить майбутнє твоїх нащадків: чи матимуть вони безпечне довкілля, чисту воду, здорове харчування, здоров’я та зрештою, й саме життя…

Підготовлено за матеріалами  Demosphere

Всеукраїнська громадська спілка «Пасічники України проти пестицидів» звертається до всіх пасічницьких спілок, громадських і екологічних організацій та всіх небайдужих людей із закликом: організувати в своїх містах та селах акції протесту та долучитися до ВСЕСВІТНЬОГО ГЛОБАЛЬНОГО МАРШУ проти пестицидів.