Громадські активісти виявили звалище небезпечних відходів птахофабрики на Київщині (ВІДЕО)

8 Травня, 2019 admin

Громадські активісти виявили звалище небезпечних відходів птахофабрики на Київщині (ВІДЕО)

Активісти Громадської організації «Васильківська самооборона «Відсіч» в квітні поточного року виявили біля Василькова на Київщині звалище хімічних та біологічних відходів, у створенні якого вони звинувачують ВАТ «Птахофабрика Україна», інформує Mind.ua.

 

Відповідне відео активісти розмістили на YouTube.

«В квітні цього року виявлено зону екологічної катастрофи на відстані лічених кілометрів від житлових кварталів Василькова і якихось 20 км до Києва. Йде мова про підприємство ВАТ «Птахофабрика Україна» і жахливі наслідки його діяльності для природи», – повідомили у ГО.

За їх інформацією, біологічними і хімічними відходами птахофабрики забруднюються тисячі квадратних метрів земель. «Важка техніка вивозить з території підприємства токсичні речовини, скидаючи їх просто під відкритим небом», – зазначають активісти.

Так, громадська організація підготувала відповідні звернення для здійснення перевірок та проведення експертиз.

«Ми вимагаємо негайного втручання контролюючих органів та вжиття всіх необхідних заходів щодо усунення цієї екологічної катастрофи», – наголошують у громадській організації.

Нагадаємо: минулого року під Києвом було виявлено звалище понад 160 тонн протухлої курятини, яке було створене птахофабрикою «Агромарс».

,