Японія готова посилювати співпрацю з Україною у сфері екологічної безпеки

7 Травня, 2019
7 Травня, 2019 admin

Японія готова посилювати співпрацю з Україною у сфері екологічної безпеки

Японія готова надалі бути надійним партнером України у питаннях, які стосуються збереження довкілля і посилення екологічної безпеки.

Про це сказав новопризначений посол Японії в Україні Такаші Курай під час зустрічі з міністром екології та природних ресурсів України Остапом Семераком, повідомили у прес-службі Мінприроди.

“Посол Такаші Курай запевнив у готовності Японії бути надалі надійним партнером України у питаннях, які стосуються збереження довкілля і посилення екологічної безпеки”, – йдеться в повідомленні.

Під час зустрічі Семерак, зокрема, зазначив, що обидві країни тривалий час тісно співпрацюють та обмінюються досвідом у сфері екологічної реабілітації територій, постраждалих у результаті техногенних катастроф на атомних електростанціях у Чорнобилі та на Фукусумі.

«Питання трансформації зони відчуження, розвиток відновлювальної енергетики на цих територіях та введення об’єкту Укриття в експлуатацію є надзвичайно важливими для нас. Це знакові результати, яких вдалося досягти Україні у сфері радіаційної безпеки. Ми відкриті до будь-якого діалогу та співпраці з усіма партнерами з даного питання, адже нашими основними пріоритетами є питання екологічної безпеки», – пояснив Семерак.