СтопПонінка: через забруднення річки на Хмельниччині, дорогу перекрили на Житомирщині

3 Травня, 2019
3 Травня, 2019 admin

СтопПонінка: через забруднення річки на Хмельниччині, дорогу перекрили на Житомирщині

Біля Новограда-Волинського перекрили міжнародну трасу Київ-Чоп.

Близько сотні людей ходять вздовж нерегульованого пішохідного переходу. За словами очевидців до акції долучилися представники міської та районної ради, а також депутат Житомирської обласної ради. Про це повідомили журналісти Novograd City.

“Через перекриття дороги на трасі виник затор понад кілометр в обидві сторони. Люди пропускають рейсові автобуси, небезпечні вантажі та автомобілі швидкої допомоги, а також роздають листівки водіям з поясненням причин акції та закликом сфотографувати акцію та поширити її у соцмережах з хештегом #СтопПонінка”, – повідомляє видання.

Після акції Новоград-Волинська районна рада має намір зібратися на позачергову сесію звернутися із офіційним листом до Державного бюро розслідувань. Депутати сподіваються, що хоча б ця структура знайде методи впливу на Понінкувську картонно-паперову фабрику.

Варто зазначити, що вчора, 1 травня, у влада міста й району разом із представниками громадськості вирішували, як діяти далі, адже, за їхніми даними, 27 квітня фабрика знову зробила черговий скид, і наступного дня в Баранівці загинула риба. Як зазначив голова Новоградволинської райради Дмитро Рудницький, вони “шоковані бездіяльністю органів виконавчої влади Хмельницької області”.

“Нас не чують. Необхідно вимагати втручання від вищого керівництва держави. Разом із депутатами на позачерговій сесії ми звернемось до Державного бюро розслідувань”, – цитує посадовця видання.

Врешті, домовилися перекрити трасу Київ – Чоп, а згодом проведуть мирну акцію протесту, народне віче. Якщо й це не допоможе – тоді проведуть спільну акцію у Понінці чи у Першотравенську разом з жителями та представниками влади усіх громад басейну Случі.

“Якщо вимоги не виконають – перекрити все: Київ – Чоп, дорогу на Шепетівку і, власне, заблокувати роботу фабрики”, – зазначає видання.