Забруднення повітря виявилося ще небезпечнішим: впливає на психіку і рівень злочинності

17 Квітня, 2019 admin

Забруднення повітря виявилося ще небезпечнішим: впливає на психіку і рівень злочинності

Вчені вважають, що по всьому світу необхідно створити спеціальні підрозділи, які контролюватимуть рівень забруднення повітря в містах. Після визначення найбільш занедбаних районів необхідно буде вжити заходів щодо поліпшення ситуації, інформує ZNAJ.UA.

До таких висновків вони прийшли після досліджень, які показали, що забруднення повітря підвищує рівень злочинності і впливає на проблеми з психікою. Крім того, вдалося з’ясувати, що в забруднених районах відзначається більш низька успішність дітей в школі.

Низька успішність

Результати дослідження невтішні – майже половина населення планети живе в забруднених районах. Сефі Рот, вчений з Лондона, ще у 2011 році провів експеримент, в якому взяли участь студенти. Вони здавали іспити в різні дні. У ці ж дні виміряли рівень забруднення повітря. У ті дні, коли повітря було найчистішим, студенти отримали вищі бали. Це свідчить про те, що забруднення повітря негативно впливає на когнітивні показники.

В 2018 році Сефі Рот провів повторне дослідження. Він довів, що навіть сама думка про забруднення повітря здатна впливати на психіку через негативні асоціації.

У березні 2019 року лондонські вчені провели нове дослідження. Його результати показали, що підлітки, які проживають у забруднених районах, піддаються високому ризику психотичних епізодів. У деяких з них розвивається параноя, а інші починають чути голоси.

Поки це лише припущення про те, що проблеми з психікою безпосередньо пов’язані з навколишнім середовищем. У найближчому майбутньому вчені планують провести ще кілька експериментів, щоб довести свою теорію.

,