За забруднення навколишнього середовища платники податків Рівненщини сплатили до бюджетів усіх рівнів майже 13 мільйонів гривень

17 Квітня, 2019
Posted in Новини
17 Квітня, 2019 admin

За забруднення навколишнього середовища платники податків Рівненщини сплатили до бюджетів усіх рівнів майже 13 мільйонів гривень

За три місяці 2019 року платники податків Рівненщини перерахували до бюджету 12,7  млн. грн. екологічного податку. З цієї суми 54 відсотка, або 6,9 млн. грн., було зараховано до спеціального фонду місцевих бюджетів. Решта 5,8 млн. грн. – до загального фонду Державного бюджету України.

На сьогодні у територіальних органах фіскальної служби регіону зареєстровано понад три тисячі юридичних та фізичних осіб – платників екологічного податку, котрі здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, викиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти, розміщують відходи у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах.

Нагадуємо, що з 01 січня 2019 року застосовується новий порядок справляння та розподілу сум доходів від екологічного податку, зокрема в частині викидів двоокису вуглецю в атмосферне повітря. Ставка податку за викиди двоокису вуглецю зросла з 0,41 грн за тонну до 10 грн. за тонну, що має за мету стимулювати підприємства до зменшення забруднення навколишнього середовища, а також стане ще одним кроком  наближення до ставок за викиди парникових газів в країнах ЄС.

«Екологічний податок є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист оточуючого середовища, мінімізацію негативного впливу на нього господарської діяльності та раціональне використання природних ресурсів. Саме тому закликаємо платників екологічного податку вчасно та в повному обсязі забезпечувати сплату податку», – зазначив начальник ГУ ДФС у Рівненській області  Дмитро Зайцев.

ГУ ДФС у Рівненській області