Встановлено факт загибелі риби на Житомирщині

16 Квітня, 2019
16 Квітня, 2019 admin

Встановлено факт загибелі риби на Житомирщині

12 квітня близько 8 годину ранку  біля пропускної греблі в м. Баранівка на р.Случ зі сторони смт. Першотравенськ було зафіксовано масову загибель живих водних ресурсів, зокрема: сом, лящ, короп, плітка, окунь та ін.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу спільно з працівниками рибоохоронного патруля, Держпродспоживслужби, Національної поліції, представниками органів місцевого самоврядування та органів влади проводяться заходи щодо порятунку риби, встановлення причин її загибелі та усунення негативних наслідків.

Спеціалістами Інспекції Поліського округу разом зі спеціалістами Держпродспоживслужби  було відібрано проби води з річки Случ в місці загибелі риби та вилучено для дослідження зразки загиблої риби.

Проби води були доставлені до Відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції Поліського округу, а зразки риби до Житомирської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів для з’ясування причин загибелі.

Державною екологічною інспекцією Поліського округу  систематично проводяться заходи по обстеженню річок Хомора та Случ.

,