Угорці готові подати позов через забруднення Тиси

15 Квітня, 2019
15 Квітня, 2019 admin

Угорці готові подати позов через забруднення Тиси

Через засмічення Тиси угорці готові подати позов про відшкодування збитків. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Закарпатської ОДА.

Уповноважений Уряду Угорщини з питань водного господарства Петер Ковач направив листа Уповноваженому Кабінету міністрів України з питань водного господарства на прикордонних водах Ірині Овчаренко з приводу ситуації зі сміттєзвалищем у місті Рахів, яке розташоване безпосередньо на березі річки Тиса.

Угорська сторона просить вжити заходів для ліквідації даної ситуації ще до того, як сміття в результаті паводку потрапить у річку: “Якщо це трапиться, то відходи ймовірно зможуть бути вилучені тільки на території Угорщини, але за значні кошти, що підвищує можливість подання позову про відшкодування збитків”.

Голова облдержадміністрації Геннадій Москаль доручив Державній екологічній інспекції в Закарпатській області виїхати в Рахів і вжити найжорсткіших заходів реагування до посадовців міської ради, котрі вже багато років не можуть вирішити питання з місцем для розміщення побутових відходів, що може спричинити екологічну катастрофу для басейну Тиси.

Нагадаємо, що торік в Україні на очищення річок витратили понад 17 млн грн.

,