Забруднення від автомобілі щороку спричиняє 4 млн нових випадків астми у дітей

11 Квітня, 2019
11 Квітня, 2019 admin

Забруднення від автомобілі щороку спричиняє 4 млн нових випадків астми у дітей

Внаслідок забруднення повітря легковими та вантажними автомобілями, щороку астму набувають 4 млн дітей, що еквівалентно 11 000 новим випадкам на день, виявило дослідження.

Більшість нових випадків фіксується у тих місцях, де рівень забруднення нижче, встановленої Всесвітньою організацією охорони здоров’я, межі, що свідчить про те, що токсичне повітря є навіть більш шкідливим, ніж вважалося раніше, – пише видання Guardian.

Діти страждають не лише у Китаї та Індії, де рівень забруднення особливо високий. У британських та австралійських містах транспортне забруднення є причиною ¾ усіх нових випадків виникнення астми у дітей.

Канада посідає третє місце за кількістю випадків астми, пов’язаних з дорожнім рухом, – серед 194 країн, що були проаналізовані. А Лос-Анджелес та Нью-Йорк увійшли до десятки найгірших міст з 125 оцінених.

Дослідження, опубліковане у журналі Lancet Planetary Health, є першим глобальним аналізом впливу дорожнього руху на виникнення астми у дітей.

Міста, де зафіксовано найбільше випадків виникнення астми у дітей:

Ліма, Перу
Шанхай, Китай
Богота, Колумбія
Пекін, Китай
Тяньцзінь, Китай
Торонто, Канада
Шеньян, Китай
Лос-Анджелес, США
Нью-Йорк, США
Маніла, Філіппіни Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2019/04/11/zabrudnennya_vid_avtomobili_shchoroku_sprychynyaie_4_mln_novyh_vypadkiv_astmy_u_1549389