Підприємству на Харківщині пред’явлено претензію більш ніж на 1 мільйон гривень

27 Лютого, 2019 admin

Підприємству на Харківщині пред’явлено претензію більш ніж на 1 мільйон гривень

Державною екологічною інспекцією у Харківській області за результатами проведеної в період з 07 по 20 грудня 2018 року планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИМ ПРИВАТНИМ АКЦІОНЕРНИМ ТОВАРИСТВОМ «ОХОЧЕ» встановлено здійснення забору води з підземних джерел в період з 01.03.2016 по 31.12.2017, без спеціального дозволу на користування надрами (підземні води), що є порушенням ст. ст. 16, 19, 21 Кодексу України про надра, інформує прес-служба ДЕІ.

На підставі «Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів» Інспекцією розраховано матеріальний збиток, заподіяний державі внаслідок самовільного користування надрами (підземні води), який склав 1 млн. 79 тис. 659  грн., та пред’явлено претензію для добровільного відшкодування.

Наразі Інспекцією готуються матеріали для передачі до правоохоронних органів для відкриття кримінального провадження у відповідності до Кримінального процесуального кодексу України.

,