Суд визнав незаконним рішення Київради здати в оренду 2 га території НПП «Голосіївський»

6 Лютого, 2019
6 Лютого, 2019 admin

Суд визнав незаконним рішення Київради здати в оренду 2 га території НПП «Голосіївський»

Північний апеляційний господарський суд м.Києва задовольнив апеляційну скаргу НПП «Голосіївський» та прокуратури м.Києва  щодо скасування рішення Київради здати в оренду 2 га землі в Урочищі «Бичок» ТОВ «Авеста-Буд», де планувалося будівництво  офісних комплексів із готелями, інформує пресс-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

Суд у повному обсязі задовольнив апеляційну скаргу національного природного парку та прокуратури і скасував рішення Київради, погодившись, що територію парку, яка підлягає особливій охороні, було незаконно передано в оренду.

Нагадаємо, Указом Президента України від 27.08.2007 у місті Києва створено Національний природний парк «Голосіївський», територія якого охоплює понад 4,5 тисячі гектарів. Враховуючи надважливі функції національних парків, як складових частин світової екосистеми, законодавством їх територіям надано особливий, виключний статус, що передбачає спеціальний режим охорони, відтворення і використання.

Попри це, Київською міською радою у 2010 році укладено з ТОВ «Авеста-Буд» договір оренди земельної ділянки, розташованої на території урочища Бичок, що входить до Національного природного парку «Голосіївський».

При цьому, зазначений договір передбачав можливість товариства збудувати на орендованій земельній ділянці офісний комплекс з готелями, закладами громадського харчування, приміщеннями торговельно-розважального призначення і паркінгами тощо.

, ,