Оприлюднені результати лабораторних досліджень атмосферного повітря у зв’язку з пожежею на ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ»

15 Січня, 2019 admin

Оприлюднені результати лабораторних досліджень атмосферного повітря у зв’язку з пожежею на ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ»

Калуська міськрайонна філія ДУ «Івано-Франківський лабораторний центр МОЗ України» було проведено відбір проб атмосферного повітря в межах санітарно-захисної зони підприємства у двох точках.

Проби повітря були відібрані біля ДП «Калуська ТЕЦ-Нова» та при в’їзді в село Мостище — на відстані 6 км від джерела забруднення, інформують “Вікна” з посиланням на прес-службу Калуської міської ради.

Проби були відібрані на виконання протокольного рішення позачергового засідання міської комісії з питань техногненно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 13.01.2019, у зв’язку із виникненням пожежі 12.01.2019 року в корпусі №424 цеху піролізу, компримування та поділу пірогазу на виробництві етилену та поліетилену ТОВ «Карпатнафтохім».

За результатами лабораторних досліджень визначена концентрація хімічних речовин в атмосферному повітрі (азоту діоксид, ангідрит сірчистий, вуглецю оксид, формальдегід) в межах санітарно-захисної зони не перевищує «Гранично-допустимі концентрації хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць», затверджених т. в. о. головного державного санітарного лікаря України від 03.03.2015 року.

Раніше йшлося, що 12 січня о 21:08 на пункт зв’язку Державної пожежно-рятувальної частини №24 з охорони об’єктів ТОВ “КАРПАТНАФТОХІМ” надійшло повідомлення про пожежу в корпусі №424 цеху піролізу, компримування та поділу пірогазу виробництва “Етилену та поліетилену” ТОВ “КАРПАТНАФТОХІМ”, поблизу міста Калуш.

Сталося смолоскипне горіння з системи трубопроводу. Пожежу було локалізовано близько півночі. Повністю загасили пожежу 13 січня о 10.44. Усі новини за темою — за посиланням.

, ,