До держбюджету повернули майже 100 тис. грн за забруднення земель відходами життєдіяльності тварин

8 Січня, 2019 admin

До держбюджету повернули майже 100 тис. грн за забруднення земель відходами життєдіяльності тварин

Вирішується питання про закінчення кримінального провадження та передачу обвинувального акту до суду.

Завдяки прокуратурі Полтавської області до держбюджету відшкодовано майже 100 000 грн збитків, завданих внаслідок неналежної утилізації відходів життєдіяльності тварин, що призвело до забруднення земель. Про це пише Кременчуцька Газета посилаючись на прес-службу прокуратури Полтавської області.

Органами прокуратури Полтавської області під час проведення перевірки додержання вимог кримінально-виконавчого та іншого законодавства в діяльності державного підприємства «Сільськогосподарське підприємство Держаної кримінально-виконавчої служби № 9» щодо дотримання прав засуджених, виявлено порушення вимог законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

“Безпосередньою умовою, що призвела до порушень правил охорони навколишнього середовища є невиконання умов та вимог нормативних документів щодо запобігання забрудненню (засміченню) земель, складування, зберігання та утилізація відходів життєдіяльності тварин”, – йдеться у повідомленні.

Внаслідок незадовільної господарської діяльності ДП «Сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№9)» та порушення спеціальних правил використання земель, що виразилися у скиді рідини на земельні ділянки земель призначених для ведення підсобного сільського господарства на території Кустолово-Суходільської сільської ради Машівського району Полтавської області на території молочно-товарної ферми, було спричинено забруднення земель відходами життєдіяльності тварин, які небезпечні для навколишнього природного середовища, здійснюють загрозу на здоров’я людей та створило небезпеку для довкілля, чим спричинено матеріальну шкоду державі у сумі  майже 100 000  грн.

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області повідомлено про підозру  виконуючому обов’язки директора ДП «Сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№9)» за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 239 (забруднення земель відходами, внаслідок порушення спеціальних правил, що створило небезпеку для довкілля) КК України.

На даний час, завдяки принциповій позиції прокуратури вищезазначена матеріальна шкода відшкодована повністю та вирішується питання про закінчення кримінального провадження та передачу обвинувального акту до суду.

, ,