Результати державного нагляду (контролю) у грудні 2018 року

25 Грудня, 2018
Posted in Новини
25 Грудня, 2018 admin

Результати державного нагляду (контролю) у грудні 2018 року

З 14 по 20 грудня 2018 року територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 868 перевірок на 320 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 825протоколів про адміністративні правопорушення. Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 155 тис. гривень.

До Державного бюджету стягнуто 149 тис. гривень.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 12 млн 100 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 8 млн 703 тис. гривень. Стягнуто претензій та позовів на суму 2 млн 556 тис. гривень.

З метою припинення негативного впливу на навколишнє природне середовище при здійсненні виробничої діяльності за позовною заявою Інспекції в Одеській області за рішенням суду обмежено (призупинено) діяльність одного суб’єкту господарювання.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Львівська область

Інспекцією у Львівській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ЛМКП «Львівводоканал» на суму 3 млн 185 тис. 632 грн за самовільний забір підземних вод. Готуються матеріали для подання до прокуратури Львівської області.

Одеська область

Інспекцією Кримсько-Чорноморського округу по фактам забруднення з суден територіальних і внутрішніх морських вод Українисудновласникам пред’явлено 2 претензії про відшкодування збитків і витрат на суми 544 тис. 588 грн та 1 млн 28 тисяч 506 грн, які сплачені в повному обсязі.

Херсонська область

Інспекцією у Херсонській областіза самовільний скид неочищених стічних вод до Каховського водосховищаКВУ «Бериславський водоканал» проведено розрахунок збитків на суму 779 тис. 393 грн. Готуються матеріали для передачі до правоохоронних органів.

Чернівецька область

Інспекцією у Чернівецькій області проведено розрахунок збитків на суму 816 тис 606 грн за самовільне користування надрами невстановленими особами при видобуванні гравійно-піщаної сировини у с. Іспас Вижницького району.

Проведено розрахунок збитків на суму 615 тис 365 грн за засмічення чотирьох земельних ділянок невстановленими особами, що призвело до утворення несанкціонованих сміттєзвалищ на території смт. Берегомет Вижницького району. До Вижницького ВП Кіцманського ВП ГУНП в Чернівецькій області направлено матеріали для встановлення винних осіб та відшкодування заподіяної шкоди.

Найбільш резонансні події за тиждень:

      Київська область

Триває карантин, встановлений у зв’язку з виявленням на території ТОВ “Агротехцентр Cepвic” (с. Дешки Богуславського району) ДНК вipycу африканської чуми свиней. Карантин оголошено на територіях сіл Дешки, Тептіївка та Калинівка Богуславського району.      

       Миколаївська область

Триває карантин, встановлений у зв’язку з виявленням у приватному домогосподарстві с.  Кам’яний міст Первомайськогорайону ДНК вірусу африканської чуми свиней.Карантин оголошено в межах с. Кам’яний міст.

Одеська область

Тривають карантинні обмеження на території ТОВ «Бецилівське», с. Бецилове Роздільнянського району у зв’язку з виявленням сказу великої рогатої худоби (телиці). Оголошено загрозливою зоною с. Бецилове в його адміністративних межах.

Встановлено карантинні обмеження на території мисливських угідь Матроської сільської ради Ізмаїльського районного мисливсько-рибальського господарства в районі села Матроска Ізмаїльського району на підставі позитивного результату аналізу на сказ відстріляної червоної лисиці та на території мисливських угідь КРТМР обхід №7 в районі рисових систем на відстані 9 км від м. Кілія на підставі позитивного результату аналізу на сказ відстріляного шакалу.