Німеччина надасть Україні 36 млн євро на протидію та адаптацію до зміни клімату

14 Грудня, 2018
14 Грудня, 2018 admin

Німеччина надасть Україні 36 млн євро на протидію та адаптацію до зміни клімату

У рамках Міжнародної кліматичної ініціативи Федеральне міністерство Німеччини із питань довкілля, збереження природи та радіаційної безпеки погодило із Міністерством екології та природних ресурсів України надання допомоги на 35 мільйонів євро за 4 пріоритетними напрямками. Про це повідомляє Міністерство екологіі та природних ресурсів України.

“Мінприроди успішно завершило перемовний процес із Федеральним міністерством Німеччини щодо надання допомоги в розмірі 35 мільйонів євро. Це велике досягнення та виклик для усієї екологічної спільноти України, що спрямує економіку до зеленого зростання” – зазначив Остап Семерак.

Проекти, які будуть фінансуватися, мають орієнтуватися на виконання Паризької угоди, національно визначених внесків, включати аспект міжнародної співпраці у контексті протидії зміні клімату в акваторії Чорного моря та сприяти розвитку відновлюваної енергетики, в тому числі – використання енергії біомаси на заміну викопним джерелам енергії.

Головний фокус подальшої співпраці полягає у впровадженні національно визначених внесків відповідно до Паризької Угоди 2015 року та положень Стратегічного плану із імплементації Міжнародної конвенції з біорізноманіття. У цьому зв’язку завданням є системніший підход до індивідуальних проектів фінансування для бізнесу та громадського сектору таким чином, аби один проект підсилював вплив іншого.

Вже розпочато збір проектних пропозицій відповідно до зазначених пріоритетів. Більше інформаціі за посиланням:

https://www.international-climate-initiative.com/en/project-funding/information-for-applicants/?iki_lang=en

ДОВІДКОВО: Двостороння співпраця між Україною та Німеччиною у рамках Міжнародної кліматичної ініціативи розпочалася у 2008 році. За цей час Україна стала одним із ключових партнерів Ініціативи, розпочавши 14 проектів, 10 із них загальним бюджетом 19 млн євро вже успішно завершені.

,