Світовий банк вдвічі збільшить суму коштів на захист клімату. Тепер це майже 200 мільярдів доларів

4 Грудня, 2018
4 Грудня, 2018 admin

Світовий банк вдвічі збільшить суму коштів на захист клімату. Тепер це майже 200 мільярдів доларів

Світовий банк (СБ) оголосив про намір збільшити вдвічі суму коштів, яку він виділяє на боротьбу зі змінами клімату в рамках наступної п’ятирічної програми.

Таким чином, в 2021-2025 роках банк надасть близько $200 млрд для підтримки країн, які мають амбітні проекти в галузі захисту клімату, передає Інтерфакс-Україна.

Наміри СБ посилають важливий сигнал глобальному співтовариству вчинити подібним чином, йдеться у повідомленні.

“Зміна клімату є реальною загрозою для бідних та найбільш уразливих країн. Наші нові цілі показують, наскільки серйозно ми займаємося цим питанням, мобілізуючи і інвестуючи $200 млрд протягом п’яти років у боротьбу з кліматичними змінами”, – заявив президент СБ Джим Ен Кім. Світу потрібно “побудувати більш безпечне, більш кліматично стійке майбутнє”, зазначив він.

Кошти повинні насамперед допомогти бідним країнам впоратися з наслідками зміни клімату. “Ми повинні боротися з його причинами, але в той же час адаптуватися до наслідків, які часто зачіпають бідні народи найбільшою мірою”, – вважає головний виконавчий директор СБ Крісталіна Георгієва.

У 2018 році група СБ виділила рекордні $20,5 млрд на фінансування кліматичних проектів.

З 3 по 14 грудня в польському місті Катовіце проходить 24-а конференція сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату. Головною темою зустрічі є стримування глобального потепління і адаптація до зміни клімату. Паризьке угоду по клімату, укладену в 2015 році, поставило за мету обмежити глобальне потепління до кінця століття 2 градусами за Цельсієм.

,