Український бренд створив екологічні шуби з конопляного хутра

1 Грудня, 2018
Posted in Новини
1 Грудня, 2018 admin

Український бренд створив екологічні шуби з конопляного хутра

Конопляні шуби та пальта витримують морози у 30-40 градусів.

Український бренд DevoHome, який спеціалізується на виробах з коноплі, запустив лінійку шуб на конопляному хутрі. Інформує Хмарочос.

Таке хутро не лише етичне, аднрже не є продуктом вбивства тварини, але й швидко розкладається на відміну від синтетичного, стверджує виробник. Коноплі для виробництва вирощують у Полтавській області без застосування пестицидів. Сировину обробляють на пенькозаводі, який придбала родина власниці бренду Оксани Дево.

Виробники запевняють, що конопляні шуби та пальта витримують морози у 30-40 градусів. Водночас у шубі не має бути надто жарко завдяки структурі рослинного волокна. Коноплі також відомі як гіпоалергенний матеріал.

Фото: DevoHome

Дизайн розробляли під патронатом студїї Vozianov. Вони є у трьох кольорах – чорному, помаранчевому та темно-оливковому. Довга шуба важить 1,3 кг.

Довга шуба з конопляного хутра коштує 13 850 грн, короткий кожушок – 8790 грн. Довге зимове пальто коштує 6950 грн.

З конопляного хутра DevoHome виробляє також пледи. Зараз працюють над зимовими черевиками, які коштуватимуть орієнтовно 100 доларів.

Серед іншої продукції – конопляні ковдри, подушки, штори, шкарпетки, кеди, еко-сумки, тканини для рукоділля, конопляна олія та борошно тощо.

Виробництво натурального хутра є значним чинником забруднення довкілля важкими металами, хімікатами та небезпечними мікроорганізмами.

Нещодавно петиція про за заборону хутряних ферм в Україні набралапонад 26,5 тисяч підписів із 25 тисяч необхідних для розгляду Верховною Радою.