Представник Зеленого Фонду Дмитро Філімонов взяв участь у 29-му форумі зелених Європи

27 Листопада, 2018
Posted in Новини
27 Листопада, 2018 admin

Представник Зеленого Фонду Дмитро Філімонов взяв участь у 29-му форумі зелених Європи

Керівник відділу GR&PR ГО “Всеукраїнська організація “Зелений Фонд. Подолання гуманітарних та екологічних катастроф” Дмитро Філімонов взяв участь у 29-му форумі зелених Європи, що проходив 23 – 25 листопада місті Берлін. У з’їзді взяли участь представники від 37 країн.

Зелений Фонд, який я представляв в Берліні, не є політичною організацією. Але нам близькі цінності, які декларують “Зелені Європи”. У мене була можливість поспілкуватись з молодим талановитим політиком Bas Eickhout (Бас Ейкхоут) – чинний депутат Європарламенту, член Комітету з питань довкілля, громадській охороні здоров’я і безпеки харчових продуктів ЕП. Вдалось розповісти Bas Eickhoutt (Бас Ейкхоут) про роботу, яку веде Зелений Фонд, про наші проекти та цілі – розповідає Дмитро Філімонов.

Пріоритетним напрямом діяльності Зеленого Фонду є організація правового захисту постраждалих громадян від екологічних катастроф. Ми перші хто впроваджує в Україні практику колективних позовів. Причиною більшості екологічних катастроф є порушення підприємствами екологічних норм у своїй роботі і безкарність забруднювачів навколишнього середовища.

Принцип з якого походить сучасна екологічне законодавство демократичних країн “polluter pays” (забруднювач платить) повинен бути в повній мірі реалізований в Україні.