Обговорення реформи екологічного урядування

23 Листопада, 2018 admin

Обговорення реформи екологічного урядування

23 листопада голова ГО “Всеукраїнська організація “Зелений Фонд. Подолання гуманітарних та екологічних катастроф” Максим Фролов  відвідав круглий стіл на тему:  Обговорення реформи екологічного урядування. 

Організатори заходу МБО «Екологія –Право-Людина» та експерти групи РПР-довкілля представили до обговорення рішення ключових проблем у сфері охорони довкілля, включаючи екологічний контроль, моніторинг, відповідальність, які покликані на створення дієвої та проєвропейської моделі екологічного врядування задля збереження довкілля для теперішніх та майбутніх поколінь. Під час зустрічі було також розгляну розроблений Командою підтримки реформ при Мінприроди проект закону «Про Державну природоохоронну службу України».

За даними Всесвітньої організації охорони довкілля, забруднення повітря, води, ґрунтів, шум, антропогенні зміна клімату і зміна екосистем є тими факторами, що прямо впливають на здоров’я людини. Водночас, довкілля в Україні є надзвичайно забрудненим, свідками чого є кожен із нас. Така ситуація впливає не лише на здоров’я та життя людей, але і на економіку та сталий розвиток держави. Причиною цього є недієва система екологічного врядування, яка практично не охороняє довкілля та не запобігає настанню негативних наслідків його забруднення.

, , , ,