АМПУ зафіксувала забруднення акваторій Маріупольського і Херсонського морпортів

22 Жовтня, 2018 admin

АМПУ зафіксувала забруднення акваторій Маріупольського і Херсонського морпортів

Адміністрація морських портів України (АМПУ) повідомляє про забруднення вод акваторій Маріупольсого і Херсонського морських торговельних портів.

Як наголошується на сайті АМПУ, в Маріупольському морпорту фіксація забруднення акваторії відбулася 18 жовтня в районі причалу №3 в місці проведення вантажних операцій судном Vitis (Панама). Про цей факт негайно була проінформована Державна Азовська морська екологічна інспекція.

За результатами обстеження було виявлено забруднення вод порту нафтопродуктами, а саме: райдужні смуги на поверхні морської води загальною площею 15 кв. м. Було вжито заходи із локалізації та ліквідації забруднення акваторії.

Тривають заходи зі встановлення джерела забруднення акваторії.

Адміністрацією Маріупольського морського порту вживаються всі необхідні заходи для локалізації та ліквідації забруднення акваторії.

Крім того, 18 жовтня представники сектора екологічної безпеки Херсонської філії АМПУ спільно з державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Чорного моря виявили факт скидання вод із шпигатів судна ST.NICOLAS (Мальта). На судні проводилися операції з розвантаження аміачної селітри на причалі № 4 Херсонського морського порту.

“Засобами фото і відео фіксації зафіксовано факт ймовірного замивання палуби судна від залишків вантажу, про що свідчить наявність води на палубі судна”, – наголошується в повідомленні АМПУ.

За фактом можливого порушення природоохоронного законодавства було проведено заходи щодо встановлення причин наявності на палубі судна води, скидання такої води з палуби під час розвантаження хімічної сировини, а також огляд суднового природоохоронного обладнання.