Підприємства Рівненщини сплатили майже 13 млн грн за забруднення навколишнього середовища

31 Серпня, 2018
Posted in Новини
31 Серпня, 2018 admin

Підприємства Рівненщини сплатили майже 13 млн грн за забруднення навколишнього середовища

За забруднення навколишнього середовища суб‘єкти господарювання Рівненщини сплатили до бюджетів усіх рівнів майже 13 мільйонів гривень

За сім місяців 2018 року платники податків Рівненщини перерахували до бюджету 12,5  млн. грн. екологічного податку. З цієї суми 55 відсотків, або 6,9 млн. грн. було зараховано до спеціального фонду місцевих бюджетів. Решта 5,6 млн. грн. – до загального фонду Державного бюджету України.

За словами начальника ГУ ДФС у Рівненській області Дмитра Зайцева, на сьогодні у територіальних органах фіскальної служби регіону зареєстровано понад три тисячі юридичних та фізичних осіб – платників екологічного податку, котрі здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти, розміщують відходи у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах.

В ГУ ДФС у Рівненській області нагадують, що екологічний податок є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист оточуючого середовища, мінімізацію негативного впливу на нього господарської діяльності та раціональне використання природних ресурсів.