У Львові сміттєвозам заборонили наближатися до аеропорту

14 Серпня, 2018
14 Серпня, 2018 admin

У Львові сміттєвозам заборонили наближатися до аеропорту

Виконком Львівської міської ради заборонив функціонування перевантажувальної станції твердих побутових відходів поблизу міжнародного аеропорту “Львів”.

Таке рішення прийнято у зв’язку із зверненням Служби безпеки України щодо недопущення виникнення надзвичайних ситуацій на об’єкті транспортної інфраструктури, повідомляє прес-служба міської ради.

«Ми отримали листа від Служби безпеки з вимогою вжити негайних заходів стосовно недопущення виникнення надзвичайних ситуацій на об’єкті транспортної інфраструктури. Йдеться про аеропорт «Львів» і незаконне сміттєзвалище, утворене від роботи сміттєперевантажувальної станції ТзОВ «АВЕ-Львів» на вул. Північна, 1. Я поділяю занепокоєння СБУ, бо було багато випадків, коли літаки мали зіткнення із птахами. Розміщення перевалочної станції на відстані 2,5 км від транспортного об’єкту ускладнює його роботу”, – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Місто отримало зверненням і від міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького, оскільки вказана земельна ділянка і відходи розміщені по осі зльоту і посадки літаків, що суперечить Повітряному кодексу і створює небезпеку для руху повітряних суден.

На виконання свого рішення виконком запропонував ЛКП «Муніципальна варта» встановити шлагбаум, тобто фізично унеможливити завезення сміття на цю територію.

Також рекомендовано юридичному департаменту звернутися з позовом до суду про звільнення самовільно захопленої земельної ділянки під перевалочну станцію ТПВ. Рекультивувати цю ділянку збираються до 31 серпня.

Згідно із п. 9 ст. 69 Повітряного кодексу: «На відстані до 15 кілометрів від меж аеродрому забороняється відкрите складування харчових відходів, розміщення звалищ, спорудження або розбудова споруд, які сприяють масовому скупченню птахів і можуть створювати загрозу для повітряного руху».

,