У Раді проведуть парламентські слухання щодо кліматичних змін

16 Травня, 2018
16 Травня, 2018 admin

У Раді проведуть парламентські слухання щодо кліматичних змін

За проект постанови № 6129 під час сесійного засідання ВРУ, проголосували 236 обранців.

Як наголосив народний депутат України, секретар Комітету ВРУ з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Остап Єднак, український парламент був одним із перших парламентів світу, який ратифікував Паризьку кліматичну угоду.

«Тоді це була велика перемога, але це лише початок. Потрібно втілювати ті зобов’язання і використовувати ті можливості, які надає ця Паризька угода. Для цього нам у парламенті потрібно обговорити ці питання, залучити найкращих українських і міжнародних експертів, щоб визначити майбутній курс», – зазначив нардеп.

Остап Єднак наголосив, що питання зміни клімату – це не лише питання екології, це питання енергетики, це питання інфраструктури та транспорту, це питання сільського господарства, питання енергоефективності та того, як буде розвиватися країна у наступні десятиліття.

“І це питання адаптації до змін клімату, тому що у США кожен мегаполіс, кожен штат уже готовий, уже прогнозує на наступні десятиліття, яким чином буде мінятися клімат, рівень води у річках, яким чином міста будуть захищатися від підтоплень і як змінюватиметься сільське господарство через кліматичні зміни. В Україні ще багато чого потрібно зробити», – наголосив Остап Єднак.

Проектом постанови пропонується провести парламентські слухання 4 липня 2018 року.

,