У Маріуполі екологи готуються до можливих акцій протесту через забруднення навколишнього середовища метпідприємствами

7 Травня, 2018 admin

У Маріуполі екологи готуються до можливих акцій протесту через забруднення навколишнього середовища метпідприємствами

У Маріуполі екологи активізують роботу з населенням для об’єднання зусиль з метою захисту навколишнього середовища і можливого проведення акцій протесту на тлі періодичного погіршення екологічної ситуації останнім часом.

“На тлі періодичного погіршення екологічної ситуації останнім часом і закликів до об’єднання і можливих акцій протесту, вирішив зробити ГуглФорму для збору контактів небайдужих і активних маріупольців! Заповнюйте форму, діліться нею з друзями і подивимося скільки нас, таких небайдужих, кому реально болить ситуація з викидами і екологією!”, – повідомив на своїй сторінці в Facebook голова комісії Маріупольської міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я та екології Максим Бородін.

За його словами, це перший крок, який дозволить визначити чисельність активістів і дасть можливість оперативного зв’язку в разі якихось акцій чи слухань.

У підготовленому опитувальнику, посилання на який є на сторінці М.Бородіна, пояснюється, що “цією формою екологічний актив Маріуполя збирає контакти всіх небайдужих до ситуації з викидами підприємств-забруднювачів” в місті, на випадок проведення екологічних акцій або заходів.

Як повідомлялося, М.Бородін запропонував знижувати виробництво на метпідприємствах групи “Метінвест” – ММК ім. Ілліча і “Азовсталі” – за несприятливих метеорологічних умов з метою поліпшення екологічної ситуації у місті. При цьому екологи виступають за посилення штрафів за нанесення шкоди екології.

У середині квітня поточного року в Маріуполі екологи домоглися виведення в ремонт конвертера №2 на “Азовсталі” “Метінвесту” для зниження забруднення навколишнього середовища. За кілька днів до цього голова комісії Маріупольської міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я та екології вказував на різке погіршення екологічної обстановки в зв’язку з викидами на “Азовсталі”.

При цьому голова екокомісії підкреслював, що жителів міста хвилює питання, які викиди будуть після короткострокового ремонту. “Зрозуміло, що повністю виключити неглобальні викиди під час завантаження до конвертера буде неможливо до моменту повноцінної модернізації 19-20-го років. Але такого пекла, як останнім часом, бути не повинно. Нехай ремонтують, міняють постачальника сировини, що завгодно – це їх внутрішні проблеми. Але таких викидів, як були з ранку, більше не може бути! Чекаємо закінчення ремонту і спостерігаємо, як зміниться ситуація”, – резюмував тоді еколог, проілюструвавши свої слова відео з клубами диму над метпідприємствами.

Раніше М.Бородін на своїй сторінці в Facebook попередив представників групи “Метінвест”, що забруднення атмосфери Маріуполя меткомбінатами може привести до масштабних екологічних протестів за прикладом 2012 року.

,