Суд стягнув з підприємства збитки за забруднення атмосферного повітря

20 Квітня, 2018
20 Квітня, 2018 admin

Суд стягнув з підприємства збитки за забруднення атмосферного повітря

Господарський суд Дніпропетровської області задовольнив позов Павлоградської місцевої прокуратура Дніпропетровської області до КП «Тернівське житлово-комунальне підприємство», яке експлуатувало технологічне обладнання і здійснювало наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферу без дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади.  

Про це передає прес-служба суду, інформує Дніпроград.

За результатами перевірки екологічною інспекцією було надіслано підприємству претензію з розрахунком шкоди, заподіяної державі на суму 291 375,92 грн., яку відповідач залишив без уваги, суму в добровільному порядку не сплатив.

18 січня поточного року господарський суд Дніпропетровської області задовольнив позов, з відповідача на користь Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області було стягнуто збитки, завдані державі за викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря у зазначеній вище сумі.

Проте, КП “Тернівське житлово-комунальне підприємство”, не погоджуючись із рішенням суду першої інстанції, подало апеляцію.

Вивчивши наявні докази у справі, колегія суддів Дніпропетровського апеляційного господарського суду своєю постановою підтримала рішення суду першої інстанції, а апеляційну скаргу залишила без задоволення.

Дане рішення набрало законної сили, а, отже, підприємству доведеться сплатити збитки.